Tuesday, October 09, 2007

HomeMade Ice Cream

Semalam sesaja je cube buat ice cream ni...dah lama tau resepi tp cari ovelet tak jumpe2..masa g kedai runcit tu..tgk2 ada jual lak beli la..
bahan2 diperlukan nak wat eskrem ni

1 sudu makan ovelet
2 biji telur
1 tin susu cair ( masukkan dlm freeze dlm 1jam jgn kasi beku jd ice lak)
gula secukup rasa..(dalam setgh cawanok tak manis tak tawar)
then pukul sampai kembang...kembang giler2..
last skali dah kembang betul masukkan perasa anda sukai
dee masukkan serbuk koko..pastu simpan dlm freezer smpi beku...
so ni hasilnye...nak hias ngn coklat rice sumer abis hehe.so plain sajo la..sedap ngt tp pekat lak ceklat nye terbyk masuk ceklat.. 3 sudu..pasni wat 1 sudu pon cukup

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

esok nak wat perasa vanilla...kalu kita pkai kordial..oren mango ke..dia rasa cam yogurt...try la best dan berbaloi...so total tuk wat eskrem ni leh makan tuk 4 org rasanye... tp patut leh dpt mangkung besar cam jual kat kedia tu...tp aku pukul tak bape kembang kot..kata kawan kau tu dpt sket je.....hehe

1 comment:

Monita said...

Great work.